BLOG

TIPY V ONLINE SVĚTĚ

Objevte osvědčené postupy v tvorbě webových stránek, online marketingu a grafickém designu.

Je důležité si říct, že vytvořit webové stránky kompletně zdarma bohužel nejde. Vždy budeme muset zaplatit alespoň minimální poplatek, který zajišťuje koupi domény a hostingu. Výše tohoto poplatku je v řádu pár stovek. Pokud chcete mít Vaše webové stránky co nejlevnější, tak si je budete muset vytvořit sami. Pojďme se tedy kouknout na způsoby jak toho docílit a na co si dát pozor.

V dnešní internetové době nestačí mít jen hezky vypadající web. Je klíčové aby Vaše webová stránka byla viditelná a dosahovala ideálního umístění při vyhledávání na internetu. A právě v tento moment vstupuje do hry SEO. SEO je proces, který zahrnuje nejrůznější techniky, strategie a nastavení s cílem maximalizovat viditelnost a pozici Vašeho webu při vyhledávání.

PPC neboli Pay-Per-Click je druh reklamy, při kterém platíte za každé kliknutí na Vaši stránku. Neplatíte za žádné zobrazení, ale pouze tehdy, kdy reklama zákazníka zaujala a klikl na Váš odkaz. Tato reklama funguje jak na vyhledávačích jako je Google a Seznam ale také na sociálních síti jako například Facebook, Instagram a další. Je to užitečný nástroj, který může Vaší firmě pomoci. 

Podíváme se na to, co pro Vás bude efektivnější a na co by jste se zrovna vy měli zaměřit. jestli pouze na SEO, jenom na Marketing nebo nejlépe obojí. Vše záleží na různých faktorech, na které se spolu podíváme. Co to je SEO? Je to optimalizace Vašich stránek pro vyhledávače. Čím lépe budou Vaše stránky optimalizované, tím výše se budete zobrazovat v organickém vyhledávání bez reklamy.

Průměrná cena tvorby webových stránek se pohybuje cca mezi 10 000,- až 200 000,- a to záleží na tom, kdo Vám webové stránky dělá, nebo jaké funkce mají mít. Samozřejmě existují firmy, které udělají stránky levněji, ale tato cena poté vypovídá o kvalitě webu. Myslete na to, že webové stránky jsou digitální vizitka Vaší firmy. Až 40 % uživatelů přestane procházet web, pokud jim přijde chaotický nebo neatraktivní.